Opis produktu:

biało-żółte kolby liściowe wielkości około 15 cm

Cechy charakterystyczne:

lekko gorzkawy smak,
biało żółty kolor liści,
krucha i delikatna

Opakowanie:

Cykorię białą pakujemy na tacce styropianowej koloru niebieskiego a następnie owijamy folią termokurczliwą i znakujemy etykietą handlową producenta. Masa netto produktu 500g.

Tak przygotowane tacki pakujemy w opakowanie tekturowe zbiorcze o masie netto 5 kg.

Opakowania zbiorcze ustawiane są na euro palecie o maksymalnej masie netto 300kg.

Przechowywanie:

Cykorię sałatową przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.
Sugerowana temperatura przechowywania 4 ÷ 6°C

Uwaga:

Pod wpływem światła cykoria sałatowa traci swe walory smakowe i zielenieje.

POZOSTAŁE PRODUKTY

CYKORIA BIAŁA LUZ

CYKORIA CZERWONA TACKA