Cykoriowe łódeczki z tuńczykiem i ryżem.

Stopień trudności: 
 Łatwe
Czas przygotowania: 
 25 min
 
 
Składniki:

2 cykorie,
tuńczyk w kawałkach,
100 g ryżu,
5 ogórków kiszonych,
pęczek pietruszki,
szczypiorek,
kapary opcjonalnie
gotowy sos koperkowo-ziołowy, lub sos zrobiony samodzielnie.

Sos:

3 łyżki wody, 3 łyżki oliwy, posiekany koperek, oregano, sól pieprz do smaku,

Przygotowanie:

Ryż musimy ugotować. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Pietruszkę i szczypior myjemy i siekamy. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy w salaterce. Polewamy sosem koperkowo - ziołowym i mieszamy delikatnie. Od główki cykorii oddzielamy liście i myjemy. Do przygotowanych liści cykorii wykładamy wcześniej przygotowany farsz.

Sprawdź pozostałe przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.